Overnattings- og selskapslokaler i fantastiske omgivelser
Files/Bilder/Solåsen Natur/the-background-893700_640.jpg

Historikk


Solåsen Pilegrimsgård holder til i et vakkert gammelt tun av tømmerhus. Opprinnelig ble tunet bygget som feriested for familien Hesselberg-Meyer fra Kambo tidlig på 1930-tallet. Peterstiftelsen kjøpte stedet i 1995.

Historikk
Hovedhus og stallbyggningen er fra den opprinnelige bygningsmassen. Husene er møysommelig restaurert. Den opprinnelige stallbygningen er forøvrig ombygget til et av våre mange gjestehus.

Joachim Grün forteller:
"I tiden da jeg studerte teologi i Tyskland, tok en visjon bolig i mitt hjerte. I 1984 kom jeg til Norge for å gifte meg, og visjonen var fortsatt like levende. Med støtte fra retreatbevegelsens far, Edin Løvås, ble visjonen til virkelighet. Peterstiftelsen ble dannet."

Peterstiftelsen kjøpte stedet i Son i 1995, i alt 25 mål. Stedet var nedslitt, og det var nødvendig med både rehabilitering, ombygging og utvidelser. Det ble satt opp to nye hus, begge i lafteteknikk, en økologisk byggemetode med økologisk isolasjon. Gjestegården består i dag av fire tradisjonelle norske trehus, alle med hyggelige fellesrom. 

Innvielsen av stedet som retreatsted skedde i 1998, og ble ledet av daværende biskop Even Fougner. Representanter fra over 20 ulike kirkesamfunn og kristne organisasjoner deltok under innvielsen.

Peterstiftelsen er i dag en kristen, økumenisk organisasjon som arbeider for fellesskap og enhet mellom kirkesamfunn. Peterstiftelsen anerkjenner Den Norske Kirkes bekjennelse, men også de oldkirkelige økumeniske bekjennelser.